Feminitate si naturalete

2012.03.13 - 13:51

De un lucru suntem siguri: bărbaților le plac femeilor frumoase, iar femeilor le place să arete cât mai bine!
Enhance the natural beauty of an adolescent with mineral makeupȘtim că, încercând să arete cât mai bine, femeile au utilizat, încă din preistorie, felurite metode de a-și spori atractivitatea, folosind pigmenții vegetali sau minerali pentru înfrumusețarea trupului. Însă nu mereu metodele alese erau inofensive pentru sănătate. Să ne amintim, doar că, în secolul XIX, intoxicațiile grave cu plumb și arsenic erau frecvente. Din păcate, și astăzi, relația dintre frumesețe și sănătate nu este tocmai cea mai fericită.


Cosmeticele de azi și sănătatea
S-ar părea că și astăzi între frumusețea adăugată prin cosmeticele de duzină și sănătate există încă un conflict momentan ireconciliabil. Multe cosmetice mai conțin încă substanțe toxice sau iritante! Unele au numai o acțiune locală, provocând ”doar” degradarea pielii, unghiilor și părului, pe când altele sunt absorbite prin piele direct în fluxul sangvin.


Un șampon sau o cremă pot conține între 10-15 substanțe dăunătoare, însă alte cosmetice, precum fardurile și rujurile, sunt mult mai ”bogate”, numărul acestor compuși tinzând înspre 30/produs. Campioane absolute ale abundenței de chimicale primejdioase sunt parfumurile, care adună și câte 300 dintre acești inamici ai sănătății. S-a estimat că, în fiecare an, organismul unei femei este constrâns să facă față la peste 2 kg de compuși toxici rezultați din cosmetice.


Haideți să vedem unde găsim cele mai dăunătoare substanțe!Cosmeticele cancerigene - un semnal de alarma
Formaldehidele sunt substanțe intens folosite în prelucrarea industrială a materiilor prime, care, din păcate, și-au găsit un loc și în cosmetică. Deși au un efect cancerigen, sunt prezente în foarte multe lacuri de unghii.
Parabenii sunt prezenți chiar în multe produse scumpe, având un rol conservant. Din păcate, rolul lor distructiv nu se limitează doar la bacterii, ci și la celulele noastre. În timp, parabenii influențează negativ sistemul endocrin, determină probleme reproductive și favorizează cancerul mamar ori melanoamele.
O altă substanță cu efect cancerigen este hidrochinoma, ce intră în compoziția produselor destinate colorării părului și unghiilor. Odată cu folosirea unor farduri de ochi și de obraz de slabă calitate, nu facem decât să ne cumpărăm, pe bani grei, biletul de trimitere la medicul specialist. Pentru că ele provoacă fluctuații hormonale, probleme de concepție, tumori, erupții cutante ori frecvente iritații.
Ftalații, conținuți în lacurile de unghii, prejudiciează dezvoltarea intrauterină a embrionului și pot genera dificultatea de a concepe. În același timp, unele rujuri pot predispune la proliferări maligne și te pot expune la alergii. Merită să folosim produse cosmetice care conțin astfel de substanțe? Oare ele pot dărui o frumusețe de durată? Oare, o plăcere trecătoare poate justifica infertilitatea, cancerul, dezechilibrele și alergiile? Aici tu decizi. Responsabilitatea îți aparține.


Elimină riscurile! Alege Natura!

Probabil te gândești deja să renunți la o serie de produse pe care, până acum, le considerai de neînlocuit. și tot atât de probabil este că te întrebi deja cu ce să le substitui?! Există șampoane și săpunuri pe bază de ingrediente naturale, lipsite de parabeni. De asemenea, există produse de îngrijire a pielii fără ingrediente produse din petrol. Există și o mulțime de grăsimi vegetale, superioare unora dintre cele mai scumpe creme.


Noile tendințe în domeniul înfrumusețării vin, de data aceasta din Germania, cu o gamă specială de cosmetice naturale. Noua linie de produse de machiaj naturale Benecos – Cosmondial, cuprinzând creioane de ochi și de buze, farduri de pleoape, fond de ten natural și rujuri 100 % naturale, oferind calitate germană la prețul cel mai prietenos.


Produsele de machiaj Benecos conțin: 0% parafine, 0% silicon, 0% parabeni, 0% PEG. Rujurile includ, în schimb, uleiuri organice și ceară de albine, oferind buzelor tale protecție și un plus de catifelare. Furnizând o îngrijire și hidratare deosebită, fondurile de ten din această gamă au consistență cremoasă, datorită numai unor ingrediente bio. Lacurile de unghii Benecos sunt ușor de aplicat și au o strălicuire intensă. Oja din gama Happy Nails reprezintă o creație a calității cosmetice, adecvată celor mai înalte standarde și trend-uri , fără a conține formaldehide, toluen camfor sau ftalați. Cu toate acestea, este durabilă și se usucă rapid. Încearcă gama de cosmetice Benecos! Fii frumoasă, dar ... fără compromisuri legate de sănătate.
 
Sursa: Tratamente naturiste, anul VI